latinica | english

Београдскa недељa дизајна у холу Народне банке на Славији

Београдска недеља дизајна (Belgrade Design Week – BDW) представља једно од најважнијих културних дешавања у Србији са значајем признатим и у иностранству, чему у прилог говори чињеница да је ту манифестацију International Herald Tribune – прогласио за једно од десет најважнијих креативних дешавања на свету. Од оснивања 2006. године, Београдска недеља дизајна окупља највећа светска имена из области архитектуре, дизајна, медија, маркетинга и брендинга с циљем да кроз едукацију подржи развој креативне мисли у Србији и региону.

Ове године Београдска недеља дизајна одржаће се од 25. до 30. маја под покровитељством града Београда, Министарства културе, Министарства трговине, Минстарства економије и регионалног развоја, Министарства спољних послова, Привредне коморе Србије и других институција. Обухватиће тродневну конференцију SPEED2 (Брзина2 ) и разна дешавања и изложбе на преко 50 локација у Београду.

Програм Недеље дизајна почиње у понедељак 25. маја у 19 часова свечаним отварањем изложбе „Око моје главе“ Саше Видаковића, дизајнера из Лондона, која ће током трајања менифестације бити постављена у галеријском простору хола Народне банке Србије на Славији. Изложбу ће отворити министар културе Небојша Брадић, уз учешће британског амбасадора и директора Београдске недеље дизајна Јована Јеловца.