latinica | english

Изложба „Њујорк у Београду“

У изложбеном холу зграде Народне банке Србије на Славији, у четвртак 26. новембра, отворена је изложба савремене графике Линколн центра из Њујорка под називом „Њујорк у Београду“. Изложба је организована у сарадњи са агенцијом УКТ Маркетинг, која се, између осталог, бави посредовањем у култури и организацијом изложби.

Изложбом су представљене графике светски познатих савремених америчких уметника који су радили за Линколн центар, један од водећих светских центара за уметничко образовање, који ове годИзложба ине слави 50 година постојања.

У оквиру Линколн центра, на истоименом скверу у Њујорку, налази се укупно 12 уметничких организација, међу којима чувена Метрополитен опера, Њујоршки балет, Филхармонија и уметничка академија Џулијард, на којој је неколико година предавао наш чувени виолиниста Стефан Миленковић. Овај центар годишње организује више од 400 уметничких догађаја изложбеног, такмичарског и фестивалског карактера.

У изложбеном холу Народне банке посетиоци ће бити у прилици да погледају 39 графика рађених техником ситоштампе, дела 38 уметника који тренутно формирају њујоршку уметничку сцену, насталих на разним фестивалима, радионицама и јубилејима Линколн центра.

Позивамо вас да посетите једну од највећих изложби модерне уметности у последњих неколико година у Београду.
Изложба ће бити отворена до 24. децембра, сваког дана од 12 до 20 часова. Улаз је бесплатан.