latinica | english

Бисери српске фотографије

У холу Народне банке Србије на Славији отворена је у понедељак, 4. октобра, изложба „Бисери српске фотографије“. Изложбу чине фотографије из архива Фото-савеза Србије од раних педесетих до позних осамдесетих година прошлог века, а отворио ју је Бранислав Бркић, председник Фото-савеза.

Изложба треба да представи дугогодишње уметничко деловање Фото-савеза Србије кроз 99 оригиналних радова 50 еминентних стваралаца фотографије, међу којима су Бранибор Дебељковић, Иво Етеровић, Томислав Петернек, Ђорђе Букилица и многи други.

Према речима организатора, изложба не претендује да резимира тај период српске фотографије, већ само да публици у Београду први пут представи те оригиналне радове и омогући јој увид у јавни и приватни живот у минулим временима, овековечен тим делима.

Кроз изложбу, радознали посетилац треба да пролази „као кроз добро уређену улицу, у којој су фасаде кућа повезане међусобно и све му долази као једна више-мање плански и добро повезана целина“, како је то лепо записао Иво Андрић.

Изложба ће бити отворена до краја октобра, сваког дана од 10 до 18 сати. Улаз је бесплатан.