latinica | english

„Круна на Земљи“ – изложба награђених јапанских фотографа

У холу Народне банке на Славији, у среду, 2. фебруара, отворена је изложба фотографија „Круна на земљи“, коју је је организовао Фото савез Србије у сарадњи са Фото савезом Јапана. Присутним званицама које су дошле у великом броју упркос хладном времену, поред представника Народне банке и Фото савеза Србије, обратила се и гошћа из Јапана гђица Јунко Такеда, секретар Удружења фотографа Јапана, преневши поруке аутора фотографија, као и саветник амбасаде Јапана, гдин Казауки Камеда.

Додељујући награде за најуспешније нове фотографе Удружење фотографа Јапана сваког првог јуна слави Дан фотографије. Изложба обухвата 63 рада 7 аутора који су добитници ових награда од 2007. до 2010. године. Према мишљењу председника Удружење фотографа Јапана, награђени фотографи „поседују јединствене индивидуалне технике и теме, и на светској позорници, где историја не познаје границе, они траже неку везу између себе и света, остварујући  у свом раду аутентичан израз.“

Изложба „Круна на Земљи“ би требало да означи почетак сарадње између Фотосавеза Србије и Јапана с циљем да се допринесе развоју културе и међународне сарадње кроз фотографију.

Изложба ће бити отворена до 25. фебруара, радним данима од 10 до 18 сати. Улаз је бесплатан.