latinica | english

Изложба фотографија Београда и главних градова ЕУ "Примењена носталгија"

У холу зграде Народне банке Србије на Славији у четвртак, 25. јула, у 11.30 часова свечано ће бити отворена седма по реду изложба фотографија „Примењена носталгија“. Изложбу, у сарадњи с Министарством спољних послова Владе Србије, организује Канцеларија за европске интеграције као део њене активности у реализацији „Стратегије комуникације Владе о приступању Србије Европској унији“ .

Изложбу ће отворити министри спољних послова Србије и Литваније господин Иван Мркић и господин Линас Линкевичијус, уз кратка обраћања представника Канцеларије за европске интеграције и сталног представника Програма Уједињених нација за развој у Србији, који је и финансијски подржао ову активност. Изложба ће бити представљена до краја године и публици у Виљнусу.

Аутори изложбе Инге Јоудите из Виљнуса (Литванија) и Ненад Петровић из Београда желели су да, кроз сликовиту причу, прикажу фотографије које дочаравају сличности између Виљнуса, главног града Литваније, и Београда – фотографије места, догађаја, сцена и људи. Основна идеја „Примењене носталгије” је да унапреди културну размену између двеју земаља, као и да промовише европске вредности и сарадњу Србије с државама чланицама Европске уније.

Изложба ће бити отворена до 1. августа.