latinica | english

Изложба америчког фото-новинара Брендана Бенона „Wonderful Photographic Site“

У холу зграде Народне банке Србије у Немањиној 17 у суботу, 4. јануара, у 19.30 часова биће свечано отворена самостална изложба америчког фото-новинара Брендана Бенона под називом „Wonderful Photographic Site“.

Брендан Бенон интензивно ради у Африци од 2005. године, и то углавном за новине или као сарадник Агенција Уједињених нација и невладиног сектора.

О својим радовима аутор каже: „Ово су личне фотографије отргнуте с руба журналистичких задатака током последњих неколико година проведених у Кенији, Јужном Судану, Демократској Републици Конго, Уганди и Сомалији. Свако од тих места представља сложену и брзо променљиву стварност. Фотографије нам често показују нешто сасвим друго.“

У оквиру своје изложбе, Бенон ће 9. јануара у 18.00 часова у истом простору, заједно са српским фотографом Имром Сабом, одржати предавање о савременим аспектима документарне фотографије.

Ова изложба приређује се у оквиру пројекта „Лајф баланс 2013“, а реализује се уз подршку амбасаде САД у Републици Србији. Изложбу ће отворити аташе за културу америчке амбасаде Дру Гиблин.

Изложба ће моћи да се погледа до 11. јануара.