latinica | english

Изложба фотографија Ф20.13

У холу зграде Народне банке на Славији, Немањина 17, у среду, 19. фебруара, у 19.00 часова биће отворена изложба фотографија под називом „Ф20.13“. На изложби ће бити представљени радови чланова удружења корисника психијатријских служби „Душа“ и „Видеа“, настали у оквиру фото-радионице у којој су учествовали и уметници. Ова радионица је, за разлику од других радионица, имала за циљ да полазници подучавају предаваче.

У тексту за каталог ове изложбе писац Горан Гоцић каже: „Можда и не треба имати извансеријску интуицију да би се осетило како смо у оваквим случајевима у присуству нечег изузетног, некакве посебне врсте сведочења, једног издвојеног и неретко веома дирљивог угла гледања на свет“.

Изложбу ће отворити професор Љубомир Ерић, психијатар и велики поштовалац уметности особа с психичким тешкоћама.

Тим поводом ће у четвртак , 20. фебруара, у 19.00 часова у истом простору бити организована и трибина под називом „Осврт на сарадњу уметника и корисника психијатријских служби“.

Аутори овог пројекта, који је помогло Министарство културе Републике Србије, јесу фотограф Стефана Савић и психолог Маша Божовић.

Изложба ће моћи да се погледа до 7. марта.