latinica | english

Изложба фотографија „Урбане енигме“ аутора Еда Иглича

У понедељак, 23. фебруара, у 19 часова у свечаном холу зграде банке на Славији биће отворена изложба фотографија „Урбане енигме“ аутора Еда Иглича.

У тексту за каталог ове изложбе Драган Бабовић каже: „Фотографије „Урбане енигме“ су лајф фотографије, фотографије свакодневице… Едо Иглич је фотограф који проналази занимљиве примере уличне уметности, у којима лако чита поруке анонимних аутора, па у тај простор смешта људску фигуру, грађанина, човека, жену, дете, чијим се присуством те поруке лакше читају, надограђују и поруком самог аутора“.

У последњих неколико година Едо Иглич је учествовао на преко 230 домаћих и страних такмичења, на којима је освајао златне, сребрне и бронзане медаље, салон медаље и похвале, међу којима се посебно издваја друга награда на Републичкој изложби фотографија 2013. године у Чачку.

Исте године заузео је треће место на листи десет најбољих излагача Фото-савеза Србије. Од 2013. године има звање фотографа прве класе, а звање AFIAP од 2014.

Ово је прва самостална изложба Еда Иглича. Аутор ће се представити са 42 фотографије које је изабрао наш познати фотограф Томислав Петернек.

Изложба ће трајати до 6. марта.