latinica | english

Републичка изложба фотографија

„Ноћ музеја 2016“ биће одржана у суботу, 21. маја, од 17 до 1 час.

Tим поводом ће у свечаном холу Народне банке Србије на Славији (Немањина 17) бити приређена два догађаја: изложба фотографија под називом „Републичка изложба фотографија“, коју организује Фото-савез Србије, и концерт камерних ансамбала Факултета музичких уметности из Београда.

„Републичка изложба фотографија“, која се приређује од 1961. године, репрезентативна је и најзначајнија годишња изложба Фото-савеза Србије, која пружа увид у актуелну српску фото-продукцију. Ове године своје радове представиће 119 аутора, са укупно 198 изабраних фотографија подељених у две целине: 98 појединачних и 25 радова у серијама.

Свечано отварање заказано је за 19 часова. Изложбу ће отворити Бранислав Бркић, председник Фото-савеза Србије, и Александар Келић, председник Уметничког савета Фото-савеза Србије, који ће најбољим ауторима уручити награде.

Изложба ће трајати до 17. јуна.

Концерт камерних ансамбала Факултета музичких уметности из Београда биће одржан истог дана од 21 час. Студенти доцента Игора Лазића и редовног професора Горана Маринковића извешће дела Телемана, Хендла, Пуланка, Ибера, Фаркаса и Јевтића.

 

 

.