latinica | english

Изложба слика „Експресије“

Изложба слика Драгане Бојић под називом „Експресије“ биће отворена 12. септембра у 19 часова у галерији Народне банке Србије на Славији, Немањина 17.

У тексту за каталог ове изложбе историчарка уметности Весна Тодоровић каже: „Експресивна снага испуњава сваки делић сваке слике Драгане Бојић, побуђујући страхопоштовање посматрача, а озбиљну заинтересованост аналитичара. Изискујући и озбиљне одговоре. Налазећи се више од две деценије у двострукој улози – посматрача, који прати Драганине стваралачке процесе, и аналитичара, који тражи и предочава могуће одговоре – питамо се одакле долази, где се крије та енормна енергија, која би, судећи по њеном стваралаштву, могла покренути светове?“

Драгана Бојић (рођена 1951) дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, одсек за сценографију, а магистрирала на одсеку историје стилова код проф. Павла Васића. Члан је УЛУПУДС-а и УЛУС-а од 1975. године. До сада је приредила више од 25 самосталних и учествовала на више од 250 групних изложби у земљи и иностранству. Добитница је великог броја еминентних награда, између осталог статуса самосталног уметника 1996. и награде за животно дело 2011. године.

Изложба ће бити отворена до 11. октобра.