latinica | english

Изложба о превенцији рака дојке – „Pink Ribbon Serbia”

У изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, у среду, 27. фебруара, у 11 часова, у организацији Јапанске организације за међународну сарадњу – ЈИЦА, биће свечано отворена изложба о превенцији рака дојке. На изложби ће бити представљени најуспелији радови, постери и слогани, приспели на наградни конкурс под називом „Pink Ribbon Serbia”, које су, у складу с темом и пропозицијама конкурса, израдиле две категорије такмичара: ученици завршних разреда основних школа и средњошколци, и одрасли.

Конкурс чини саставни део „Пројекта за побољшање Националног програма за рано откривање рака дојке”, односно подизања свести о значају превентивног деловања у борби против ове болести. Овај пројекат ЈИЦА реализује у сарадњи с Министарством здравља Републике Србије и Институтом за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут”. ЈИЦА је у Србији ангажована у различитим пројектима који се баве хуманитарним питањима, питањима одрживог развоја, заштите животне средине у сектору индустрије (Бор, 2015– 2020, Обреновац – хидроелектрана Никола Тесла, 2011) и др. Један од пројеката је и обезбеђивање медицинске опреме – мамографа за 39 медицинских установа у Србији, који је од 2010. до 2012. реализован у сарадњи с Министарством здравља Републике Србије.

Изложбу ће отворити представници Амбасаде Јапана, Министарства здравља Републике Србије и Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут”. Изложба ће бити отворена за јавност до 13. марта.

 

 

 

 

Izložba o prevenciji raka dojke – „Pink ribon Srbija“