latinica | english
 

Дешавања

31.10.2007.

Народна банка Србије најавила почетак кампање за промоцију дечје штедње под називом „Олимпијада штедиша“

Народна банка Србије је 2007. године посебну пажњу поклонила обележавању Међународног дана штедње, 31. октобра, организовањем „Олимпијаде штедиша“ за ученике београдских основних школа. Овај догађај уједно представља и почетак националне кампање промовисања динарске штедње, чији је циљ да младе људе образује о неопходности штедње и рационалног коришћења новчаних средстава.

„Олимпијаду“ је у дворани Дечјег културног центра отворио гувернер Радован Јелашић. Ова кампања је настала као резултат сарадње Народне банке Србије, Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, РТВ Б92 и Дечјег културног центра. Ученици неколико београдских основних школа имали су прилику да се опробају у шест необичних вештина посвећених штедњи. Тако су гађањем мете могли да обарају инфлацију, обарањем конзерви да скидају нуле с новчаница, везаних очију да убацују картицу у банкомат или да скупе што више увеличаних макета динара, савлађујући успут препреке. У току такмичења, своје мишљење о штедњи с најмлађима поделили су Инспектор Блажа, Дејан Цукић, Оливера Јевтић, као и друге познате личности из света музике и спорта.

Победила је Основна школа „Старина Новак“, другопласирани су били ученици Основне школе „Влада Аксентијевић“ док су ученици Основне школе „Дринка Павловић“ освојили треће место.

„Олимпијада штедиша“ ће кроз „Караван штедње“ обићи основне школе широм Србије, уз бројне пратеће образовне програме, као што су презентације, квиз игрице и упознавање са стрипом о штедњи.

Центар за посетиоце

     <<<