latinica | english
 

Дешавања

27.11.2008.

„Караван штедње“

„Караван штедње“ у Пироту

Последњи град који је „Караван штедње“ у оквиру кампање по градовима у Србији посетио био је Пирот. У „Олимпијади штедиша“ такмичили су се ученици пет основних школа из Пирота.
Истовремено са одржавањем „Олимпијаде штедиша“ за основце, за преко 150 средњошколаца у Економској школи у Пироту одржана је презентација о штедњи. Финална манифестација „Олимпијада штедиша“ за најбоље од најбољих ученика из школа у Србији одржаће се у Дечјем културном центру у Београду. Овом манифестацијом биће обележен завршетак првог циклуса кампање „Штедњом победи“ и почетак наредног.

„Караван штедње“ у Новом Пазару

„Караван штедње“ је 7. новембра 2008. године гостовао у Новом Пазару, у Основној школи „Свети Сава“. У „Олимпијади штедиша“ такмичили су се ученици седам основних школа из Новог Пазара. Истовремено са одржавањем „Олимпијаде“ за основце, за преко 150 средњошколаца је одржана презентација о штедњи у Гимназији у Новом Пазару.

„Караван штедње“ у Косовској Митровици

Химном „Боже правде“, коју је отпевао хор школе домаћина „Свети Сава“, обележен је почетак 21. „Олимпијаде штедиша“ у Косовској Митровици. Преко 200 ученика основних школа с подручја Косовске Митровице, међу којима и ученици из расељених школа из јужног дела овог града, учествовали су у „Олимпијади“. Овом приликом „Олимпијади“ су се придружили и ђаци из истуреног одељења Основне школе „Браћа Аксић“ из Старог Грацка – Липљанске енклаве. Предавање и презентацију о појму, значају и предностима штедње за ученике средње техничке школе у Косовској Митровици одржали су запослени из Центра за посетиоце Народне банке Србије.

„Караван штедње“ у Лесковцу

„Караван штедње“ Народне банке Србије, са својом већ препознатљивом манифестацијом „Олимпијада штедиша“, обишао је 21. октобра 2008. године Лесковац као двадесети град од почетка кампање дечје штедње под називом „Штедњом победи“. Домаћин „Каравана“ била је Основна школа „Васа Пелагић“, у чијем дворишту је одржано такмичење у шест едукативно-забавних игара о штедњи и у коме је учествовало седам основних школа из Лесковца и околине. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, у Гимназији у Лесковцу одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Караван штедње“ у Зајечару

„Караван штедње“ је 15. октобра 2008. године гостовао у Зајечару у Основној школи „Љубица Радосављевић Нада“. У „Олимпијади штедиша“ такмичили су се ученици четири основне школе из Зајечара.

 „Караван штедње“ у Ужицу

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 7. октобра 2008. године у Медицинској школи у Ужицу. У „Олимпијади штедиша“ такмичили су се ученици шест основних школа из Ужица. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, фолклорна секција Основне школе из Сирогојна извела је сплет игара који је за ову прилику припремила. 

 „Караван штедње“ у Нишу

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 26. септембра 2008. године у Нишу, у Основној школи „Свети Сава“. Поред те школе, у „Олимпијади штедиша“ такмичили су се ученици основних школа „Вожд Карађорђе“ и „Цар Константин“. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, за преко 300 ђака у Деветој гимназији и у Гимназији „Стеван Сремац“ одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Караван штедње“ у Јагодини

Након летњег распуста и обилазака спортских кампова, „Караван штедње“ је 12. септембра 2008. године посетио Јагодину. Захваљујући одличној организацији начелника Школске управе Животе Старчевића, у Олимпијади штедиша такмичили су се ученици четвртог разреда основних школа „17. октобар“, „Милан Мијалковић“, „Бошко Ђуричић“, „Горан Остојић“, „Рада Миљковић“ из Јагодине и „Радислав Никчевић“ из села Мајура. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, ђацима у Гимназији у Јагодини одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Олимпијада штедиша“ одржана на теренима Кошаркашког клуба „Партизан“ на Калемегдану

„Караван штедње“ Народне банке Србије је 12. августа 2008. године гостовао на теренима Кошаркашког клуба „Партизан, где су се у дисциплинама „Олимпијаде штедиша“ такмичиле најмлађе категорије кошаркаша овог клуба. Такмичењу су присуствовали и представници Ерсте банке, који су на овај начин подржали кампању промовисања дечје динарске штедње.

„Караван штедње“ у спортским камповима Караташ и Тулба

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 25. јуна 2008. године у Летњем кампу Фудбалског савеза Србије у Караташу код Кладова и у развојном и тренажном центру Кошаркашког савеза Србије на брду Тулба код Пожаревца. На теренима Омладинског спортског кампа „Ђердап“ у Караташу одржана је „Олимпијада штедиша“ за полазнике Летњег кампа Фудбалског савеза Србије. Истог дана, „Олимпијада штедиша“ је одржана и за полазнике развојног и тренажног центра Кошаркашког савеза Србије на теренима Интерната пољопривредне школе на брду Тулба код Пожаревца. Млади спортисти такмичили су се у дисциплинама „Олимпијаде“ у жељи да освоје неку од награда које је припремила Народна банка Србије, као и мултимедијалне разгледнице „Србија земља спорта“, које је за такмичаре припремило Министарство омладине и спорта.

„Караван штедње“ у Чачку

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 5. јуна 2008. године у Чачку, где су се такмичили ученици основних школа „Вук Караџић“, „Филип Филиповић“, „Танаско Рајић“, „Др Драгиша Мишовић“, „Свети Сава“ и „Милица Павловић“. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, за ђаке Гимназије у Чачку одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње. „Караван штедње“ ће наставити гостовања по школама широм Србије у септембру, након летњег распуста, а у току лета планирана је посета летњим камповима.

 „Караван штедње“ у Краљеву

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 3. јуна 2008. године у Краљеву, где је домаћин била Основна школа „IV краљевачки батаљон“, а поред ње, учествовале су и школе „Чибуковачки партизани“ и „Свети Сава“. Овом такмичењу су присуствовали и представници Ерсте банке, који су на овај начин подржали кампању промовисања дечје динарске штедње.

„Караван штедње“ у Шапцу

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 30. маја 2008. године у Шапцу. Домаћин је била Основна школа „Лаза К. Лазаревић“, а поред ученика ове школе, такмичили су се и ученици школа „Николај Велимировић“, „Јанко Веселиновић“, „Стојан Новаковић“, „Ната Јеличић“ и „Вук Караџић“. Учеснике „Олимпијаде“, захваљујући Министарству омладине и спорта, поздравили су млади и успешни спортисти – теквондисти. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, ђацима у Шабачкој гимназији одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Караван штедње“ у Лозници

„Караван штедње“ Народне банке Србије посетио је 26. маја 2008. године Лозницу. Домаћин је била Основна школа „Вук Караџић“ а поред ученика ове школе, такмичили су се и ученици основних школа „Јован Цвијић“, „Анта Богићевић“, „Кадињача“, „Доситеј Обрадовић“ и „Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче. Након такмичарског дела „Олимпијаде“, ђацима у Економској школи одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Караван штедње“ у Ваљеву

„Караван штедње“ Народне банке Србије посетио је 13. маја 2008. године Ваљево. Домаћин такмичарима из основних школа из Ваљева и околних места Попучка и Драчић била је „Прва основна школа“. Поред ове школе, за медаље, које је припремила Народна банка Србије, бориле су се и основне школе „Свети Сава“, „Драгољуб Илић“ и „Десанка Максимовић“. Паралелно са „Олимпијадом штедиша“, преко двеста ваљевских гимназијалаца имало је прилику да чује предавање о предностима и могућностима које пружа штедња, које је припремио Центар за посетиоце Народне банке Србије.

„Караван штедње“ у Крагујевцу

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је у Карагујевцу 9. маја 2008. године. Домаћин такмичарима била је Основна школа „Свети Сава“. Поред ове школе, за медаље које је припремила Народна банка Србије бориле су се и основне школе „Драгиша Михаиловић“, „Ђура Јакшић“, „Милоје Симовић“ и „9. октобар“. Поред „Олимпијаде штедиша“, у којој су учествовали основци, преко 150 гимназијалаца Друге крагујевачке гимназије имало је прилику да чује предавање о предностима и могућностима штедње, које је припремио Центар за посетиоце Народне банке Србије. 

 „Караван штедње“ у Аранђеловцу

„Караван штедње“ Народне банке Србије посетио је 23. априла 2008. године Аранђеловац. Домаћин је била Основна школа „Милан Илић – Чича“. Преко 250 ученика трећег и четвртог разреда бодрило је такмичаре који су бранили боје својих одељења. Након такмичарског дела „Олимпијаде“, ученицима Гимназије „Милош Савковић“ из Аранђеловца одржана је презентација Центра за посетиоце Народне банке Србије о појму, значају и предностима штедње.

„Караван штедње“ у Сомбору

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 27. марта 2008. године у Сомбору. У градској хали „Мостонга“, у дисциплинама „Олимпијаде штедиша“ такмичили су се ученици четвртог и петог разреда основних школа „Аврам Мразовић“, „Иво Лола Рибар“ и „Никола Вукићевић“. Министарство просвете је и овај пут организовало учешће младих Сомбораца у „Каравану штедње“, а награде за такмичаре обезбедили су Министарство омладине и спорта и Народна банка Србије, међу којима су сребрњак с ликом „Николе Тесле“, енциклопедија о успесима наших спортиста на олимпијадама од 1930. године до данас и мултимедијална разгледница „Србија земља спорта“.

„Караван штедње“ у Суботици

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 25. марта 2008. године у Суботици. Домаћин је била Основна школа „Соња Маринковић“. Поред ученика ове школе, такмичили су се и ученици четвртог и петог разреда школа „Сечењи Иштван“ и „Мирослав Антић“ с Палића. Учеснике „Олимпијаде“ су поздравили млади и успешни спортисти – рвачи Рвачког клуба „Спартак“ из Суботице Лехел Балаж, Марио Штефанек и Денис Бичкеј.

„Караван штедње“ у Вршцу

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је 12. марта 2008. године у Вршцу. Након посета Београду, Новом Саду и Сремској Митровици, у дисциплинама „Олимпијаде штедиша“ такмичили су се основци из Вршца. Домаћин је била Основна школа „Младост“. Поред ученика ове школе, такмичили су се и ученици школа „Олга Петров“, „Паја Јовановић“, „Вук Караџић“, и „Јован Стерија Поповић“ из Вршца и „Ђура Јакшић“ из Павлиша код Вршца. Учеснике „Олимпијаде“ су поздравили млади и успешни спортисти – кошаркаши и кошаркашице „Хемофарма“. Пре такмичарског дела „Олимпијаде“, запослени у Одељењу за информисање Народне банке Србије одржали су ученицима Гимназије „Борислав Петров Браца“ презентацију о појму, значају и предностима штедње.

„Штедњом победи“ у Карловачкој гимназији

Акција „Штедњом победи“ настављена је 13. марта 2008. године гостовањем запослених из Народне банке Србије у Гимназији у Сремским Карловцима. Приправници из Сектора за контролу банака су у свечаној сали Карловачке гимназије одржали предавање о месту и улози Народне банке Србије. У наставку предавања више од 150 ученика било је у прилици да сазна нешто више о појму и вредности штедње, с којима су их упознали приправници и запослени из Одељења за информисање.

„Караван штедње“ у Кикинди

„Караван штедње“ Народне банке Србије гостовао је у петак, 14. марта 2008. године, у Кикинди, а домаћин је била хала „Језеро“, где је више од 300 ученика бодрило учеснике „Олимпијаде“ из основних школа „Свети Сава“, „Јован Поповић“, „Ђура Јакшић“, „Вук Караџић“, „Жарко Зрењанин“ и „Фејеш Клара“. Изненађење за учеснике „Олимпијаде“ представљала је посета гувернера Радована Јелашића, који је присуствовао овој манифестацији. Такмичаре су, захваљујући ангажовању Министарства омладине и спорта, поздравили млади и успешни спортисти: бацачица копља Јелена Чуданов и рукометашице РК „Кикинда“ Тања Мишковић и Дијана Штевин.

Центар за посетиоце

     <<<