latinica | english
 

Дешавања

22.12.2016.

Одржано финале другог наградног турнира у „Монетури“

Финале другог наградног турнира у едукативној игри „Монетура“ одржанo је 22. децембра 2016. године у Народној банци Србије. Турнир, чија је главна награда учешће на летњој пракси у централној банци, представља резултат континуиране сарадње Народне банке Србије са економским факултетима у нашој земљи. На овогодишњем турниру учествовали су студенти с девет државних и приватних акредитованих факултета у Србији, с просеком 8,00 и више у досадашњем току студија. У односу на прошлу годину, овогодишњем турниру придружила су се још два факултета – Економски факултет из Косовске Митровице и Факултет здравствених, правних и пословних студија из Ваљева.

Прво место освојио је Огњен Лапчевић, студент Економског факултета у Београду, друго место припало је Марији Паријез с Београдске банкарске академије, а трећепласирана је била Саша Бајић са Универзитета Сингидунум Београд.

У последње четири године одиграно је више од 80 турнира у средњим економским школама и на економским факултетима у Београду и широм Србије. Упознавање ученика и студената с начинима вођења монетарне политике путем едукативне игре „Монетура“, а посебно с појмом инфлације представља вид финансијске едукације који Народна банка Србије спроводи у складу са својим друштвено одговорним опредељењем.

Центар за посетиоце

     <<<