latinica | english
 

Дешавања

30.05.2017.

Едукативне активности Народне банке Србије у периоду април–мај 2017.

Народна банка Србије је 21. априла у просторијама зграде у Немањиној 17 организовала предавања за професоре образовног профила „Банкарски службеник”. Професори су имали прилику да се упознају са едукативним програмима Народне банке Србије, као и да сазнају о иновацијама у банкарству. Предавања су, поред представника Народне банке Србије, одржали и представници пословних банака, чланица Радне групе за корпоративну друштвену одговорност у банкарству и финансијама, којом председава Народна банка Србије.

У Народној банци Србије, у Улици краља Петра 12, 26. априла и 3. маја 2017. године одржанe су радионицe „Мој буџет и ја” за ученике II разреда Eкономске средње школе „Боса Милићевић” из Суботице, смер „Банкарски службеник – оглед и економски техничар”.

У оквиру финансијске едукације, Народна банка Србије је за ученике Економске школе у Ужицу 27. априла 2017. године одржала турнир у едукативној игри „Финансије за касније”.

У оквиру пројекта „Банкарски службеник”, Народна банка Србије је 12. маја 2017. године одржала у Ужицу за ученике III разреда Економске школе предавање на тему „Улога, циљеви и надлежности Народне банке Србије”.

Народна банка Србије одржала је у Нишу од 17. до 19. маја 2017. радионице „Динар наш новац” и „Мој буџет и ја” и реализовала турнир у едукативној игри „Финансије за касније” за ученике II  и III разреда нишке Гимназије „Светозар Марковић”. На позив руководства те школе, ученици гимназија „Бора Станковић” и „Стеван Сремац” придружили су се својим вршњацима и заједно с њима учествовали у радионицама.

Народна банка Србије је од 23. до 25. маја 2017. године са својим програмима финансијске едукације гостовала у Косовској Митровици. За ученике III разреда Економско-трговинске школе организован је турнир у едукативној игри „Финансије за касније”, док су студенти Економског факултета учествовали у турниру у едукативној игри „Монетура”.

Центар за посетиоце

     <<<