latinica | english
 

Дешавања

06.11.2017.

Светска недеља штедње

Народна банка Србије је и ове године кроз програме финансијске едукације од 30. октобра до 3. новембра учествовала у обележавању Светске недеље штедње.

Представници Банке су 1. и 2. новембра гостовали у Основној школи „2. октобар“ у Зрењанину. За ученике осмог разреда одржана је радионица „Мој буџет и ја“, која има за циљ да, истичући важност планирања личног и кућног буџета, код младих развија одговорност при доношењу одлука о располагању новцем и да их научи да новац може и да се штеди, улаже и донира. За ниже разреде организоване су радионице „Знамените личности представљене на динарским оптицајним новчаницама“ и „Динар наш новац“, које обрађују теме историјата новца, лажног новца и начина његовог препознавања, као и ликовних решења на новчаницама као сведочанства националног идентитета земље која те новчанице емитује, с нагласком на историјат и задатке Народне банке Србије.

У сарадњи са Банком Интезом, Народну банку Србије су 30. октобра посетили ученици Основне школе „Лаза Костић“ из Београда. За ученике шестог разреда одржана је радионица „Мој буџет и ја“, а ученици првог разреда су обишли сталну поставку у изложбено-едукативном простору. За ученике првог разреда Седме београдске гимназије, 3. новембра, одржан је турнир у едукативној игри „Финансије за касније“.

Центар за посетиоце

     <<<