latinica | english
 

Дешавања

25.12.2017.

Трећи наградни турнир у „Монетури”

Трећи наградни турнир у „Монетури” одржан је 22. децембра у Народној банци Србије. Као и претходних година, награда за три најбоља студента јесте учешће на летњој пракси у централној банци.

Прво место освојио је Koнстантин Лукић, студент Економског факултета у Београду, друго место Гељдијана Рамић са Економског факултета у Суботици, а трећепласирана је Сања Радоњић са Економског факултета у Нишу. Студентима је награде уручио Никола Драгашевић, генерални директор Сектора за монетарне операције.

На овогодишњем турниру учествовало је девет факултета: економски факултети из Београда, Косовске Митровице, Крагујевца, Ниша и Суботице, Пословни факултет Универзитета Сингидунум, Београдска банкарска академија, ФЕФА и Факултет здравствених, правних и пословних студија из Ваљева. Право да се такмиче остварили су студенти завршних година факултета с просеком осам (8,00) и више у досадашњем току студија. Иначе, турнир представља резултат континуиране сарадње са економским и пословним факултетима у нашој земљи.

Организовање турнира у едукативној игри „Монетура” једна је од активности које Народна банка Србије спроводи на пољу финансијске едукације студената и старијих средњошколаца. Кроз „Монетуру”, студенти се на забаван, маштовит и интересантан начин упознају с креирањем и спровођењем монетарне политике, у складу са изазовима који се пред њу свакодневно постављају. Учесници се посебно упознају с појмом инфлације, од чега зависи, како се креће и шта све утиче на њено кретање. У последњих пет година одржано је више од 90 турнира.

Центар за посетиоце

     <<<