latinica | english
 

Дешавања

11.10.2018.

Четврти сајам стваралаштва и предузетништва Савеза дистрофичара Србије

У изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, 10. октобра, одржан је четврти по реду „Сајам стваралаштва и предузетништва Савеза дистрофичара Србије”. На изложби, која је била хуманитарног и продајног карактера, су представљени радови из области ликовних и примењених уметности (слике, цртежи, колажи, предмети од дрвета, папира, стакла и др.) које су реализовали чланови удружења, у оквиру радионица које организује Савез.

Савез дистрофичара Србије је републичка, невладина и непрофитна организација, која у свом саставу има двадесет једну градску, окружну и покрајинску организацију, односно око 1800 регистрованих чланова – особа оболелих од дистрофије и сродних неуромишићних обољења. Бројне активности Савеза реализују се ради унапређења општег положаја чланства, путем информисања, едукације, инклузије, интеграције и примене позитивне законске регулативе.

Манифестација је организована под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, а отворили су  је представници Савеза дистрофичара Србије, Националне организације особа са инвалидитетом Србије и Народне банке Србије.

Центар за посетиоце

     <<<