latinica | english
 

Дешавања

24.12.2018.

Четврти наградни турнир у „Монетури”

Четврти наградни турнир у „Монетури” одржан је 21. децембра у Народној банци Србије. На овогодишњем турниру учествовало је девет факултета: економски факултети из Београда, Косовске Митровице, Крагујевца, Ниша и Суботице, Државни универзитет из Новог Пазара, Пословни факултет Универзитета Сингидунум, Београдска банкарска академија и ФЕФА. Право да се такмиче остварили су студенти завршних година факултета с просеком 8,00 и више у досадашњем току студија. Као и претходних година, награда за три најбоља студента јесте учешће на летњој пракси у централној банци.

Прво место освојио је Растко Јововић, студент Економског факултета из Суботице, друго место припало је Дијани Маринковић с Економског факултета у Београду, а трећепласирани је Лука Илић, такође са Економског факултета у Београду. Турнир је свечано отворио вицегувернер Жељко Јовић, који је у име гувернера Народне банке Србије поздравио све учеснике. Том приликом је истакао да је у последњих пет година одржано више од 120 турнира у „Монетури” на факултетима и средњим школама широм Србије, чији је циљ пре свега да унапреди сарадњу Народне банке Србије са економским факултетима у земљи, као и да омогући студентима да стекну додатно образовање и практично знање.

Овај турнир, као и друге активности које Народна банка Србије континуирано реализује с факултетима широм земље, представљају само део активности којe се спроводе на пољу финансијске едукације деце и омладине. У току ове године, у едукативним програмима Народне банке Србије учествовало је више од 1100 студената.

Центар за посетиоце

     <<<