2023-05-25 12:06:31.0

Десето републичко такмичење дечјих карикатура „Мали Пјер”

У понедељак, 29. маја, у 13 часова, у изложбеном холу Народне банке Србије на Славији (Немањина 17) биће отворена изложба дечјих карикатура под називом „Мали Пјер”.

На овогодишње такмичење пријавило се преко 9.000 деце (основаца) из целе Србије. На изложби ће бити представљено 112 најбоље оцењених радова, које је селектовао стручни жири: Александар Загорац, наставник уметничке групе предмета у Школи за дизајн у Београду и председник изложбе, и Тошо Борковић и Никола Драгаш, карикатуристи. Жири је прегледао 590 радова, од којих је награђено њих двадесет девет.

Дечји радови инспирисани су темама породице, школе, спорта, културе, заштите животне средине али и изазовима с којима се деца суочавају у друштву. Такмичење представља начин да се кроз форму карикатуре изрази дечја креативност и артикулишу ставови.

Изложба се одржава на иницијативу удружења „Пријатељи деце Србије” и уз подршку Министарства културе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у чијем се годишњем календару такмичења и смотри већ десет година налази и ова манифестација.

Изложба ће бити отворена за јавност до 6. јуна. Радно време галерије је радним данима од 10 до 18 часова.

Центар за посетиоце