2024-04-12 15:15:32.0

Одржан пети наградни турнир у едукативној игри „Монетура” у Народној банци Србије

Пети наградни турнир у едукативној игри „Монетура” одржан је данас у Народној банци Србије, а главну награду – обављање летње праксе у централној банци, победницима је уручио вицегувернер Жељко Јовић.

Прво место освојила је Елена Вучић са Економског факултета у Нишу, друго место Милена Милић, студенткиња Економског факултета у Крагујевцу, а трећепласирани је Лука Ђурковић са Економског факултета на Палама.

На овогодишњем турниру учествовало је 11 факултета, а право да се такмиче остварили су студенти завршних година с просеком 8,00 и више у досадашњем току студија. Поред наших дугогодишњих сарадника – економских факултета из Београда, Ниша, Крагујевца и Суботице, Пословног факултета Универзитета Сингидунум, Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије – МЕФ, ФЕФА факултета, ове године придружили су нам се и студенти из Републике Српске – економских факултета из Брчког, Бање Луке и с Пала, као и Факултета пословне економије из Бијељине.

„Монетура” је едукативна  игра на табли која представља функционисање Народне банке Србије. Играч се суочава с реалним животним ситуацијама у којима наш монетарни систем може да се нађе, па тако коришћењем одговарајућих мера које примењује Народна банка Србије утиче на дату ситуацију. Применом адекватних мера играч осваја или губи поене и инфлацију одржава у границама жељене вредности. Поени који се освајају у игри представљају главно обележје успешности: стопу инфлације, вредност динара и поверење грађана.

Кабинет гувернера