latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

07.09.2020.

Све већи број трговаца прихвата плаћање националном Дина картицом на интернету

Народна банка Србије обавештава грађане да је број трговаца који прихвата плаћање Дина картицом у својим интернет продавницама све већи, односно да се домаћа картица тренутно прихвата у близу 600 онлајн продавница у Србији. Значај онлајн продаје нарочито долази до изражаја у изазовним временима, какав је период од почетка пандемије вируса корона, када је препоручљиво даљински обављати све куповине које је могуће реализовати на тај начин.

У овом тренутку, практично да не постоји врста робе или услуге коју није могуће платити Дина картицом преко интернета. Поред робе и услуга који се традиционално плаћају онлајн: књига, техничке робе, обуће, одеће, авио-карата, улазница за различите догађаје, играчака и козметике, националном картицом сада је могуће платити и комуналне услуге преко веб-презентације компаније ЈКП „Инфостан технологије” (www.infostan.rs). Такође, могу се плаћати услуге на сајту домаћег оператора мобилне телефоније Телеком Србија а.д. (www.mts.telekom.rs) и обављати куповине преко веб-продавница два највећа трговинска малопродајна ланца у земљи (Делез и Меркатор С). Подсећамо и да је Дина картицом могуће плаћати и на интернет презентацијама државних агенција и институција, попут Агенције за привредне регистре и портала еУправа.

Потпун списак продајних места на којима можете плаћати домаћом картицом на интернету можете пронаћи на овом линку, а за више информација о систему DinaCard посетите: www.dinacard.nbs.rs.

Сектор за платни систем