latinica | english

Друштвено-културни догађаји

Народна банка Србије није само активан партнер у едукацији јавности, већ је укључена и у бројне друштвене и културне пројекте и догађања. Отварајући своја врата за посетиоце, Банка је и домаћој и иностраној јавности омогућила да се упознају са специфичним аспектом наше културне баштине, који чине, како новац и поруке које он кроз своја ликовна решења емитује, тако и само здање Банке у ул. Краља Петра 12, које представља једно од најлепших остварења у Београду у 19. веку, због чега је уврштено у споменике културе под заштитом државе.

Будући да је култура поље које на најбољи могући начин приближава и спаја људе, Центар за посетиоце је постао активан учесник културних манифестација „Дани европске баштине“, „Међународни дан Франкофоније“ и „Ноћ музеја“.

Значајан део активности Центра представља такође вођење бриге о најстаријим суграђанима у оквиру друштвено одговорног понашања Народне банке Србије. Са жељом да се најстарија категорија нашег становништва не осећа изолованом, препуштеном самој себи, и да буде активан део наше заједнице, Центар за посетиоце је у 2008. години покренуо програм под називом „Вечери пензионера у Народној банци Србије“.

У складу са својом политиком отворености и жељом да се грађани што боље упознају са институцијом, Народна банка Србије сваке прве суботе у априлу организује Дан отворених врата.