latinica | english

Народна банка Србије од 10. до 14. марта обележава „Светску недељу новца“

Народна банка Србије ће и ове године, четврти пут заредом, у периоду од 9. до 17. марта низом  едукативних активности обележити Светску недељу новца (Global Money Week), која се организује на иницијативу Међународног покрета за финансијску едукацију деце и омладине.

У оквиру овогодишњег програма, планиране су посете Центру за посетиоце Народне банке Србије, уз стручно вођење кроз сталну поставку и тематске изложбе са занимљивим интерактивним садржајем. За ученике средњих школа, на теме из финансијске едукације, биће одржане радионице „Динар наш новац“ и „Мој буџет и ја“, као и турнир у друштвеној игри „Монетура“, низ стручних предавања за студенте Франклин универзитета у Швајцарској и за професоре средњих економских школа у Србији, као и дебата на тему „Штедња за будућност“ за ученике Правно-пословне школе у Београду.

Активности ће се одвијати на више локација, у зградама Народне банке Србије у Краља Петра 12 и на Славији, као и у просторијама Економске школе у Суботици.

Светска недеља новца има за циљ едукацију  деце и омладине о новцу, штедњи,  предузетништву и сличним темама кроз забавне и интерактивне активности. Активности у оквиру Светске недеље новца организују школе, универзитети, министарства, централне банке и друге финансијске институције широм света.