latinica | english
 

Дешавања

23.05.2019.

Изложба фотографија „Опонашање времена: дело – слика – реч”

У изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, 8. маја, отворена је изложба фотографија под називом „Опонашање времена: дело – слика – реч”.

Дванаест фотографа – Ана Вукашиновић, Бојан Џодан, Вукица Микача, Дејан С. Богојевић, Ивана Тодоровић, Јан Вало, Катарина Косановић Лалић, Миљана Станојковић, Ненад Недомачки, Оливера Радмановић, Оља Симовић и Слађана Пантелић – представили су радове инспирисане личностима и делом Милене Павловић Барили, Олге Јеврић и Исидоре Секулић, које су, свака у својој области – у сликарству, вајарству и књижевности, обележиле српску уметност и културу 20 века.

„Пројекат представља истраживачки рад о три уметничка израза, односно ауторску интерпретацију феномена које су три уметнице посматрале и којима су биле инспирисане. Аутори су се, према свом нахођењу и наклоности, одлучивали за интерпретацију поменутих феномена код једне уметнице или више њих, а на изложби ће бити представљено око тридесет фотографија подељених у три тематске целине”, рекла је аутор овог пројекта Данијела Марковић из Института за студије културе и хришћанства из Београда, који организује ову изложбу.

Изложбу је отворила проф. др Дивна Вуксановић, филозоф и редован професор на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду.

Изложба је била отворена за јавност до 22. маја, а у оквиру манифестације „Музеји за 10”, посетиоци су изложбу могли погледати и у суботу, 18. маја, од 16 до 24 часа.

Центар за посетиоце

     <<<