latinica | english
 

Дешавања

09.09.2019.

Изложба „Уметност – данас”

У уторак, 13. августа, у изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, отворена је изложба под називом „Уметност – данас”. Изложбу је приредила Асоцијација српских архитеката из Београда у сарадњи са Удружењем ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, Арт центром из Новог Сада и Народном банком Србије. На изложби су представљена нова уметничка остварења најистакнутијих стваралаца савремене ликовне сцене, примењене уметности и архитектуре Србије.

Ово је прва изложба која истовремено обухвата најзначајнија дела око двеста познатих српских аутора на пољу архитектуре, сликарства, архитектонског дизајна, индустријског и графичког дизајна, примењеног сликарства, вајарства, уметности керамике, сценографије, костимографије, уметности савремених медија, уметничке фотографије и других области примењених и ликовних уметности. Њен циљ је да стручној јавности и широј публици пружи целовити увид у годишњу продукцију, а тиме и потенцијале савремених архитеката и уметника у Србији.

Изложбу су отворили представници Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, Арт центра из Новог Сада и Асоцијације српских архитеката из Београда.

Изложба је била отворена за јавност до 6. септембра 2019. године.

Центар за посетиоце

     <<<