ћирилица | english

Društveno-kulturni događaji

Narodna banka Srbije nije samo aktivan partner u edukaciji javnosti, već je uključena i u brojne društvene i kulturne projekte i događanja. Otvarajući svoja vrata za posetioce, Banka je i domaćoj i inostranoj javnosti omogućila da se upoznaju sa specifičnim aspektom naše kulturne baštine, koji čine, kako novac i poruke koje on kroz svoja likovna rešenja emituje, tako i samo zdanje Banke u ul. Kralja Petra 12, koje predstavlja jedno od najlepših ostvarenja u Beogradu u 19. veku, zbog čega je uvršteno u spomenike kulture pod zaštitom države.

Budući da je kultura polje koje na najbolji mogući način približava i spaja ljude, Centar za posetioce je postao aktivan učesnik kulturnih manifestacija „Dani evropske baštine“, „Međunarodni dan Frankofonije“ i „Noć muzeja“.

Značajan deo aktivnosti Centra predstavlja takođe vođenje brige o najstarijim sugrađanima u okviru društveno odgovornog ponašanja Narodne banke Srbije. Sa željom da se najstarija kategorija našeg stanovništva ne oseća izolovanom, prepuštenom samoj sebi, i da bude aktivan deo naše zajednice, Centar za posetioce je u 2008. godini pokrenuo program pod nazivom „Večeri penzionera u Narodnoj banci Srbije“.

U skladu sa svojom politikom otvorenosti i željom da se građani što bolje upoznaju sa institucijom, Narodna banka Srbije svake prve subote u aprilu organizuje Dan otvorenih vrata.