Грађани

У Центру за посетиоце представљена је основна поставка Банке „Новац на тлу Србије – од најраније појаве до данас“, као и тематске изложбе. Све програме у изложбеном простору у објекту Народне банке Србије у Улици краља Петра 12 спроводе стручна лица.

Центар за заштиту и едукацију корисника финансијских услуга Народне банке Србије организује трибине и радионице за грађане широм земље.

Центар за посетиоце Народне банке Србије установио је своју основну музејску поставку и приређује повремено тематске изложбе. Захваљујући томе, јавност има прилику да се подсети историјских вредности које обележавају наш друштвени и културни идентитет и да истовремено, кроз интерактивне едукативне активности, добије корисне информације о савременим финансијским производима и услугама.

Народна банка је покренула сајт www.tvojnovac.nbs.rs, с циљем да унапреди информисаност корисника финансијских услуга, њихово познавање финансијских производа, као и ризика које они носе. Поред корисних информација, сајт нуди и калкулаторе уз помоћ којих се могу добити незваничне информације о трошковима и ценама финансијских услуга.