2021-07-12 15:00:11.0

Народна банка Србије реализовала више активности на пољу финансијске едукације

У складу са одговорним понашањем и поштујући мере заштите од ширења вируса корона, запослени у Одсеку за изложбе и едукацију одржали су током маја и јуна низ радионица за студенте и средњошколце.

Дугогодишњу успешну сарадњу Народне банке Србије са економским школама у Београду, запослени из Одсека за изложбе и едукацију наставили су организовањем турнира у квиз-радионици „Знамените личности на динарским новчаницама”. Домаћин турнира била је Прва економска школа, а турнир је организован за ученике седам економских школа (Економско-трговинска школа из Сопота, Средња школа из Барајева, Друга економска школа, Средња школа из Гроцке, Економска школа „Нада Димић”, Пета економска школа „Раковица” и Прва економска школа). Највише знања о динарским новчаницама почев од 1884. године до данас на којима су представљене личности значајне за нашу културно-историјску баштину, уз опис новчанице и осврт на живот и дело личности представљене на њој, показали су ученици Средње школе из Гроцке.

Поменута радионица одржана је и за студенте Економског факултета у Нишу, као и за ученике средње школе у Лазаревцу. Средњошколци су учествовали и у радионици „Мој буџет и ја”.

Као и у протеклој години, Одсек за изложбе и едукацију наставиће са објављивањем видео-садржаја, који ће бити доступни јавности на поддомену Центра за посетиоце: www.centarzaposetioce.nbs.rs.

Центар за посетиоце