2021-07-12 15:00:11.0

Narodna banka Srbije realizovala više aktivnosti na polju finansijske edukacije

U skladu sa odgovornim ponašanjem i poštujući mere zaštite od širenja virusa korona, zaposleni u Odseku za izložbe i edukaciju održali su tokom maja i juna niz radionica za studente i srednjoškolce.

Dugogodišnju uspešnu saradnju Narodne banke Srbije sa ekonomskim školama u Beogradu, zaposleni iz Odseka za izložbe i edukaciju nastavili su organizovanjem turnira u kviz-radionici „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama”. Domaćin turnira bila je Prva ekonomska škola, a turnir je organizovan za učenike sedam ekonomskih škola (Ekonomsko-trgovinska škola iz Sopota, Srednja škola iz Barajeva, Druga ekonomska škola, Srednja škola iz Grocke, Ekonomska škola „Nada Dimić”, Peta ekonomska škola „Rakovica” i Prva ekonomska škola). Najviše znanja o dinarskim novčanicama počev od 1884. godine do danas na kojima su predstavljene ličnosti značajne za našu kulturno-istorijsku baštinu, uz opis novčanice i osvrt na život i delo ličnosti predstavljene na njoj, pokazali su učenici Srednje škole iz Grocke.

Pomenuta radionica održana je i za studente Ekonomskog fakulteta u Nišu, kao i za učenike srednje škole u Lazarevcu. Srednjoškolci su učestvovali i u radionici „Moj budžet i ja”.

Kao i u protekloj godini, Odsek za izložbe i edukaciju nastaviće sa objavljivanjem video-sadržaja, koji će biti dostupni javnosti na poddomenu Centra za posetioce: www.centarzaposetioce.nbs.rs.

Centar za posetioce